23948sdkhjf

Dansk biomasseværk indviet i England

Burmeister & Wain Scandinavien Contractor har færdiggjort værket før tid.
Biomassekraftværket Brigg Renewable Energy Plant (Brigg) er nu officielt åbnet af Trevor Foster, borgmester i North Lincolnshire. Det skete i selskab med lokale, nationale og europæiske gæster.

Brigg er ejet af BWSC North Lincs Ltd (BNLL), et joint venture mellem PensionDanmark, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Investeringen på i alt 1,4 mia. kr. er baseret på dansk biomasse-energiteknologi leveret af BWSC gennem en såkaldt ’turnkey engineering, procurement, and construction’ kontrakt, hvor BWSC leverer et nøglefærdigt kraftværk.

BWSC står også for drift og vedligeholdelse af kraftværket under en 15-årig ’operation and maintenance’ kontrakt.

- Vi har arbejdet meget tæt sammen med North Lincolnshire Council og mange andre officielle instanser, og det er den fælles indsats fra alle involverede parter, der har resulteret i, at projektet er færdiggjort før tid og inden for det aftalte budget. Jeg vil gerne takke alle lokale beboere især i Scawby og Scawby Brook for deres støtte i anlægsfasen, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med alle i driftsfasen, siger Anders Heine Jensen, administrerende direktør i BWSC.

Etablerer fond
Projektet har også etableret en i første omgang 3-årig Community Benefit Fund, der årligt vil støtte lokalsamfundet med GBP 50.000.

- Det er en stor glæde for os, at europæiske selskaber af så høj kaliber ønsker at investere i Storbritannien og i Lincolnshire i særdeleshed. Annonceringen i dag om Brigg Community Benefit Fund styrker deres engagement I lokalsamfundet, og vi ser frem til at arbejde sammen med dem i mange år fremover, siger borgmester i North Lincolnshire, Trevor Foster.

Biomassekraftværket, som er Storbritanniens største halmfyrede biomassekraftværk, har en kapacitet på 40 MW, hvilket kan forsyne 75.000 husstande med strøm og give en årlig reduktion i udledningen af CO2 på 250.000 tons.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094