23948sdkhjf

Herningværket effektiviseres for 200 mio. kr

Efter to års forhandlinger er der nu indgået en ny varmeaftale mellem Dong Energy og tre midtjyske forsyningsselskaber.

Dong Energy har netop indgået en 15-årig aftale med Eniig Varme, Energi Ikast Varme og Sunds Vand- og Varmeværk om at levere fjernvarme fra Herningværket.

 Aftalen indebærer, at Herningværket får etableret et anlæg, der udnytter varmen i røgen - et røggaskondenseringsanlæg. Det vil gøre Herningværket i stand til at trække mere energi ud af træflisen, som er det primære brændsel.

 Værket vil derfor fra 2019 kunne levere den samme mængde varme i Herning, Ikast og Sunds med et brændselsforbrug, der er ca. 20% lavere end i dag.

 - Jeg er glad for, at Herningværket skal fortsætte med at levere stabil, grøn fjernvarme til vores varmekunder i Herning, Ikast og Sunds. Med den nye aftale gør vi Herningværket endnu mere effektivt og dermed mere klimavenlig, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy.

Dong Energy forventes at investere 200 mio. kroner i røggaskondenseringsanlægget, der påbegyndes i løbet af fjerde  kvartal 2017.

Slut på to års forhandlinger
Varmeforsyningsselskaberne i Herning, Ikast og Sunds er godt tilfredse med aftalen, som nu er faldet på plads efter mere end to års forhandlinger.

- Det har været vigtigt for os at indgå en aftale der først og fremmest sikrer kunderne attraktive varmepriser og en stabil varmeforsyning baseret på bæredygtige brændsler. Vi er meget tilfredse med, at der samtidig med indgåelse af en ny varmeaftale også er aftalt forbedringer på Herningværket, så driften bliver mere effektiv og samtidig grønnere," siger Erling Vendelbo Klemmensen, varmechef i Eniig Varme.

Den nye varmeaftale omfatter perioden 2019 til 2033.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11