23948sdkhjf

Staten skal kautionere for privates energirenoveringer

Opfordring fra Håndværksrådet: En ny statslig energikautionsordning skal sætte gang i energirenoveringer i private boliger.
Håndværksrådets forslag blev tidligere på ugen præsenteret på et møde om finansieringsmodeller for energibesparelser i private boliger, som Energistyrelsen arrangerede.

De tekniske muligheder for energirenoveringer er kolossale, men alt for få boligejere realiserer gevinsterne. Håndværksrådet foreslår derfor en ny energikautionsordning, hvor staten kautionerer for op til 75 pct. af bankers udlån til private, der vil energirenovere.

- Det er helt centralt element i vores forslag, at bankerne står for at formidle lånesummen på samme måde, som vi i dag ser det med vækstkautionsordningen. Hvis staten tager en del af risikoen, får private lettere ved at optage de nødvendige lån, og det vil sætte gang i energirenoveringerne, siger afdelingschef Anne Holm Sjøberg fra Håndværksrådet.

Kickstarter helt nyt marked
Håndværksrådets model lægger sig op af Vækstkautionsordningen, hvor staten påtager sig en del af risikoen for bankernes udlån til danske vækstvirksomheder.

- Pointen er, at ikke kun boligejeren, men også samfundet og klimaet får glæde af Energikaution. Samtidig kan staten være med til at kickstarte et marked for energirenoveringer, som lige nu kun er i sin vorden, siger Anne Holm Sjøberg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096