23948sdkhjf

Maersk Oil investerer milliarder i oliefelt

Maersk Oil har besluttet sig for at købe Devons 25% rettigheder i Jack feltet og har nu gennemført købet.
Den 22. januar meddelte A.P. Møller - Mærsk A/S, at i forbindelse med aftalen med Devon Energy (Devon) om køb af visse dybvandsaktiver i den Mexicanske Golf, havde partnerne i Cascade feltet og St. Malo udnyttet deres forkøbsrettigheder, og at Maersk Oil derfor overvejede sine muligheder under købsaftalen med hensyn til Jack feltet.

Maersk Oil har besluttet sig for at købe Devons 25% rettigheder i Jack feltet og har nu gennemført købet.

Et vigtigt skridt for Maersk Oil
Det samlede kontante vederlag for rettighederne i Jack feltet er 300 mio. dollars. Forud for produktionsstart anslås Maersk Oils yderligere investeringer til 400 mio. dollars, stigende til omkring 1 mia. dollars over tid. Maersk Oils forventede andel af indvindelige ressourcer fra Jack feltet udgør mere end 50 mio. tønder olieækvivalenter.

- Vi mener, at Jack feltet er en god investering for Maersk Oil, og vi er meget tilfredse med købet. Det er et lille, men vigtigt skridt henimod at etablere produktion i den Mexicanske Golf. Købet af Jack feltet i kombination med vore eksisterende projekter, såsom Buckskin, vil gøre os i stand til at udnytte de fulde synergier inden for dybhavsefterforskning og -produktion i den nærmeste fremtid, udtaler Jakob Thomasen, CEO i Maersk Oil.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11