23948sdkhjf

Energistyrelsen godkender Mærsk-salg

Energistyrelsen har den 28. februar godkendt, at Mærsk Olie og Gas A/S overdrages til Total SA.

Godkendelsen sker efter en undersøgelse af køberens økonomiske styrke og tekniske formåen samt evne til at drive og udvikle Eneretsbevillingen.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelse.

A.P. Møller – Mærsk A/S offentliggjorde den 21. august 2017 beslutningen om at sælge Mærsk Olie og Gas til Total for 7,45 mia. dollars. Ifølge undergrundsloven skal en sådan indirekte overdragelse af en tilladelse til kulbrinteindvinding godkendes af energi-, forsynings- og klimaministeren. 

Ansvaret for sagsbehandlingen af godkendelsen er delegeret til Energistyrelsen, der bl.a. vurderer køberens tekniske og finansielle kapacitet i forbindelse med godkendelsen af overdragelsen.

Flere vilkår
Energistyrelsens godkendelse indeholder flere vilkår, herunder at de økonomiske forpligtelser, der ligger i tilladelserne (eneretsbevillingen, 8/06 område B, og Tyra gasrørledning), bliver understøttet af en moderselskabsgaranti fra Total SA.

Der er også fastsat vilkår om, at Energistyrelsen skal orienteres om eventuelle fremtidige ændringer i den samarbejdsaftale, som regulerer samarbejdet i DUC (Total, Shell, Chevron og Nordsøfonden).

Derudover er det et vilkår, at A.P. Møller – Mærsk A/S hæfter subsidiært økonomisk for at fjerne eksisterende anlæg, såfremt det senere skulle vise sig, at Total SA ikke er i stand til at dække udgifterne.

Opfordring til dialog
Regeringen opfordrer samtidig Total til i den kommende tid at indgå i en dialog med Energistyrelsen om en modernisering af eneretsbevillingen, så den på flest mulige punkter overgår til de almindelige vilkår for licenser i Nordsøen.

Energistyrelsens direktør Morten Bæk hilser Total velkommen på dansk område og udtaler:

- Det er glædeligt, at der nu er kommet en ny, stærk aktør ind i Nordsøen, som ser et langsigtet potentiale i udviklingen af området. Total har de nødvendige tekniske og økonomiske muskler til at kunne løfte Mærsks forpligtelser på dansk område. Jeg ser frem til at lære de nye ejere at kende og at høre om deres fremtidsvisioner for olie- og gasindvindingen i den danske del af Nordsøen,siger Morten Bæk.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.956