23948sdkhjf

Opkøb i pipelinen hos Vølund

Bioenergivirksomheden Babcock & Wilcox Vølund har sat fuld blus under opkøbs- og ekspansionsplanerne efter et godt 2009.
Knap har Babcock & Wilcox Vølund afleveret sit regnskab for 2009, før man vender blikket frem ad og lufter planerne om opkøb og ekspansion. Det skriver dagbladet Børsen.

Godt 2009-resultat
Vølunds omsætning i 2009 voksede med 9% til 631,8 mio. kr., selvom en del projekter blev sat på stand-by. Samtidig forbedredes driftsresultatet med 22% til 33,8 mio. kr.

Den gule førertrøje
I 2009 brugte Vølund 100 mio. kr. af ordrebogen og en lang række projekter blev afsluttet. Nu vil Vølund gå efter den europæiske førertrøje med eller uden hjælp fra bedre konjunkturer.

Det skal ske via opkøb, for på den måde at få adgang til flere komplette løsninger på de avancerede anlæg. Og allerede efter nytår viste Vølund et eksempel herpå ved opkøbet af svenske Götaverken Miljö AB, der er specialist i røggasrensning.

- Hvor vi før kunne levere omkring 45 pct. af den samlede entreprise selv, kommer vi nu op på ca. 65 pct. Nu kan vi tage skraldet fra det tippes af lastbilen, og til det ryger op gennem skorstenen, forklarer John Veje Olesen, der tumler med yderligere opkøbsplaner.

Fremtiden for Vølund
Moderselskabet beskæftiger sig primært med kulfyrede anlæg, og netop derfor er Vølund-divisionen med sine affaldsforbrændingsanlæg udråbt som det helt store væksthåb. Allerede på nuværende tidspunkt støttes Vølund i et ambitiøst USA-projekt, der kan ende med en kontrakt til en værdi af 200 mio. kr. samt en langvarig kontrakt på drift og vedligehold.

John Veje Olsen fortæller dog, at Norden i den nærmeste fremtid vil være mest interessant, da der i de næste fem år skal etableres 30 anlæg til affaldsforbrænding. Han har dog samtidig vendt blikket mod vest og det engelske marked.

- Det bliver en voldsom driver for udviklingen, og vi forventer, at det engelske marked bliver enormt stort. Der kan allerede nu sættes navne på 20 anlæg i første omgang, og derefter forventer vi mindst det dobbelte, lyder det fra John Veje Olesen og han slutter:

- Lige nu er vi i gang med at bygge Irlands første anlæg til affaldsforbrænding, så vi er allerede etableret som en meget synlig spiller i markedet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078