23948sdkhjf

Op ad bakke for elbiler

Mange bilproducenter har en elbil i produktporteføljen, men lovgivningen gør det svært for elbiler at få fodfæste i Danmark.
Udover at bilproducenterne tilbyder el- og hybridløsninger for kørelystne danskere, så har danskerne også mulighed for at få ombygget deres nuværende køretøj, så det bliver mere miljøvenligt.

Men det er ved sidstnævnte, at problemerne opstår.

- Flere har givet sig i kast med opgaven og løst den rent teknisk, men det viser sig at myndighederne - Færdselsstyrelsen - er ude af stand til at anvise en fornuftig måde at få dem godkendt på. De kræver i princippet de samme test gennemført, som skulle man starte en storproduktion af flere tusind biler om måneden. Det betyder, at hele godkendelsen løber op i mindst 100.000 kroner og så hænger det jo ikke rigtigt sammen mere, hvis formålet var at finde en billig genvej til at komme ud at køre i en elbil, siger formanden for Dansk Elbil Komite Per Jørgensen Møller til ComON.

Et af de firmaer, der har opnået godkendelse til at ombygge standardbiler er ChoosEV, der blandt andet leverede de 25 Vestas-biler, som kørte rundt i de københavnske gader under klimatopmødet i december.

Kilde: ComON

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063