23948sdkhjf

Fund af grønlandsk olie kan forgylde olieselskab

Får det skotske olieselskab Cairn Energy ret i sine formodninger om olie ud for Grønland, kan selskabet få fordoblet sin markedsværdi.
Cairn Energy, som har været forholdsvis ukendt indtil videre kan være på vej til at blive en stor spiller blandt eliten af internationale olieselskaber takket være en satsning i Grønland.

-Cairns boring ved Grønlands kyst bliver en af de mest fulgte dette år - også selv om de på grund af de svære betingelser ved Grønland kun kan bore i kort tid. Placeringen mellem store oliefelter i Nordsøen og ved Canada gør, at forventningerne til Grønland er meget store, siger Phil Corbett, analytiker ved Royal Bank of Scotland til avisen the Scotsman.

Har overhalet forventninger
Oprindeligt var det først forventet, at olieboringerne ved Grønland ville gå i gang i 2011. Men Cairn Energy har overhalet forventningerne inden om, og har nu to olieplatforme parate, der vil blive sendt til Grønland så snart isen har sluppet sit tag i kysten ud for Grønland.

Dermed kommer Cairn Energy før en række af de store olieselskaber - blandt andet norske Statoil.

The Scotsman har spurgt en række analytikere, hvilken betydning de forventer, at et oliefund ved Grønland vil få for Cairn Energy. I gennemsnit vurderer analytikerne, at selv et beskedent oliefund ved Grønlands kyst vil fordoble Cairns værdi. Selskabet har i dag en markedsværdi på 39 mia. kroner. Det skriver Business.

- Min beregning tager udgangspunkt i, at Cairn har en 10 til 15 procent sandsynlighed for at finde olie ved Grønland i størrelsesordenen 450 mio. tønder. Men noget tyder på, at den beregning kan være for konservativ, lyder det fra Jonathan Copus, analytiker ved Deutsche Bank.

Tidligere ørkensucces
Cairn Energy har tidligere haft held med at satse på olieudvinding i vanskelige og uudforskede områder - så sent som i 2009 fik selskabet det første udbytte af olieboringer i den indiske ørken Rajasthan.

- Man må formode, at Cairn Energy med den erfaring, selskabet har, ikke ville satse på Grønland, hvis ikke det var fordi, de troede på succes, siger Al Stanton, analytiker fra Royal Bank of Canada til the Scotsman.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11