23948sdkhjf

Det sker: Eksportrådet Italien sætter fokus på bioenergi

Stor sektoriel vækst giver gode muligheder for eksport af dansk viden og teknologi til Italien. Event i marts 2010 skal skabe kontakt mellem danske og italienske virksomheder på bioenergiområdet.
Den italienske bioenergisektor har de seneste år gennemgået en rivende udvikling, der forventes at fortsætte de næste mange år. Den italienske brancheorganisation for bioenergi, Itabia, estimerer investeringerne i sektoren til 20 mia. euro over de kommende 10 år.

Det italienske incitamentsprogram
For at fremme produktionen af energi fra vedvarende kilder, har den italienske regering i 2008 og 2009 indført et af verdens bedste incitamentsprogrammer bestående af feed-in tariffer og grønne certifikater.

De grønne certifikater til produktion af energi fra biomasse varierer mellem 1,3 og 1,8 og er dermed de mest favorable af de vedvarende energiformer. For små anlæg tilbydes i stedet for grønne certifikater, en yderst fordelagtig fast afregningspris på 0,28 €/kWh for korte produktionsled, og 0,22 €/kWh for andre produktionsled.

Eksportrådet Italien hjælper din virksomhed igang på det italienske marked
For at fremme kontaken mellem danske og italienske interessenter på bioenergiområdet, afholder Eksportrådet Italien en event d. 18. marts 2010, med henblik på kontaktetablering mellem danske og italienske virksomheder, markedsføring af de deltagende danske virksomheder, samt information om muligheder og fremtidsperspektiver for den italienske bioenergisektor.

Programmet for arrangementet kan downloades fra Eksportrådet Italiens hjemmeside .

Kilde: Eksportrådet Italien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125