23948sdkhjf

Landmænd: Hæv støtten til afbrænding af biomasse

De danske landmænd slår nu et slag for, at Folketinget skal hæve støtten til afbrænding af biomasse i kraftvarmeværkerne. På den måde kan de nemlig få afsat deres halm.
Foreningen Danske Halmleverandører beder nu Folketinget om at hæve støtten til afbrænding af biomasse i kraftvarmeværkerne. Det reducerer både CO2-udledningen og hjælper de trængte landmænd økonomisk, hvis de kan tjene en skilling på salg af halm.

- Opgørelser fra Danmarks Statistik og Energistyrelsen viser, at der er 2,4 mio. ton uforbrugt halm i Danmark årligt, og det kunne fortrænge 3 mio. ton CO2. Hvis man skal leve op til klimamålene, så det er afgørende, at man kommer i gang med at bruge den CO2-neutrale brændsel, som vi har stående på hylden nu, siger formand for Danske Halmleverandører, Hans Stougaard til dagbladet Børsen.

Han opfordrer derfor klima- og energiminister Lykke Friis til at få udarbejdet en model, der kan inspirerer kraftværkerne til at brænde mere halm af.

Lykke Friis fortæller til dagbladet Børsen, at ministeriet allerede arbejder på en plan til anvendelse af mere biomasse, men hun afviser at lave en ordning, der helt og holdent sikrer, at det er dansk biomasse, der anvendes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079