23948sdkhjf

Nyt klimasamarbejde mellem Århus og Kina

Borgmester Nicolai Wammen og rådmand Laura Hay vil udvikle og styrke samarbejdet på cleantech- og energiområdet med den kinesiske venskabsby Harbin.
En Århus-delegation under ledelse af borgmester Nicolai Wammen og teknik- og miljørådmand Laura Hay besøger netop nu venskabsbyen Harbin, som i disse dage er vært for den store årlige sne- og isfestival. På et godt og frugtbart møde med Harbins borgmester Zhang Xiaolian blev det besluttet at udvikle den eksisterende samarbejdsaftale med særlig fokus på klima- og energiområdet.

Wammen: Århus har noget at byde på
Borgmester Nicolai Wammen siger:
- Verdens storbyer er en del af klimaproblemet og skal derfor også være en del af løsningen. Stor-Århus har meget stærke kompetencer at bidrage med på cleantech- og miljøområdet, og det glæder mig, at vi nu kan udvikle og styrke samarbejdet med Harbin, som er en millionby i kraftig vækst også på energiområdet.

Taskforce ledet af stadsdirektøren
Helt konkret vil der blive nedsat en hurtigt arbejdende taskforce med højtstående repræsentanter fra begge byer, som skal udarbejde et tillæg til den eksisterende samarbejdsaftale med særlig fokus på cleantech og energiområdet. Taskforcen vil fra århusiansk side blive ledet af stadsdirektør Niels Højberg.

Hay: Kineserne er ærligt interesserede
Teknik- og miljørådmand Laura Hay siger:
- Det er meget spændende at være her, og det er mit klare indtryk, at kineserne interesserer sig meget for, hvordan vi løser klimaproblemerne hjemme i Århus. Det er tydeligt, at myndighederne her i Harbin er ganske klar over problemerne med bl.a. CO2-udledning. Og på det område kan vi i Århus tilbyde kineserne en masse.

Handlingsplan i 2010
Målet er, at man allerede i indeværende år skal formulere en handlingsplan for området. Der vil samtidig blive søgt sammensat en Århus-delegation med repræsentanter fra universitetsmiljøet og fra lokale virksomheder, som skal til Harbin og udveksle erfaringer inden for energi- og klimateknologi.

Kilde: Århus Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094