23948sdkhjf

Virksomheder indgår klimapartnerskab ved Århus Kommune

Grontmij Carl Bro, COWI, Eambøll, DONG, NRGI og Handelshøjskolen i Århus har underskrevet en klimaaftale med Århus Kommune. Det skal skabe værdi for virksomhederne og bidrage til, at Århus når sine klimamål
Partnerskabet skal det kommende år resultere i klimaprojekter, som blandt andet retter sig mod kommunens godt 1600 handels- og servicevirksomheder samt de 158 industrivirksomheder.

- Dette arbejde skal naturligvis ske i samarbejde med virksomhederne, så vi også tilgodeser deres ønsker og behov, siger rådmanden for Teknik og Miljø i Århus Kommune, Laura Hay.

Samspil mellem virksomheder og kommune
Formålet med det nye samarbejde i Århus er, at udnytte det potentiale der findes for klimaforbedringer i det århusianske erhvervsliv.

Et af formålene med at udnytte klimapotentialet er, at der udvikles nye produkter og koncepter, som skaber grøn vækst i kommunen til gavn for erhvervslivet og miljøet. De engagerede virksomheder har allerede nu vist interesse i forpligtende aftaler, som stiller bindende krav til deres virksomheder og udvikling af grønne teknologier.

- Og vi er klar til at matche de krav, der er til kommunen. Partnerskaber skal være en samarbejdsform, der både skaber konkrete resultater for virksomheder og organisatio-ner og bidrager til Århus Kommunes vision om at være et bæredygtigt samfund, der er uafhængigt af fossile brændsler, siger Laura Hay.

30 procent af CO2-udledningen i Århus Kommune kommer fra industri, handel og service. Derfor vil forbedringer der være et stort skridt op vejen mod kommunens mål om at blive uafhængig af fossile brændstoffer i 2030.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14