23948sdkhjf

PRAJ Industries og Novozymes samarbejder om avancerede biobrændstoffer   

Samarbejdet går ud på at optimere de enzymatiske hydrolyseprocesser og anvendelsen af enzymer i produktionen af cellulosebaseret biobrændstof.
PRAJ, en indiskbseret virksomhed inden for biobrændstofteknologi og -fabrikker, og Novozymes, udbyder af enzymer til biobrændstofindustrien, har indledt et samarbejde om avancerede biobrændstoffer. Samarbejdet går ud på at optimere de enzymatiske hydrolyseprocesser og anvendelsen af enzymer i produktionen af cellulosebaseret biobrændstof. De to virksomheder har i flere år haft et samarbejde om konventionelle biobrændstoffer.

Biobrændstoffer spiller en vigtig rolle i verdens fremtidige bæredygtige og CO2-begrænsende energiforsyning. Allerede i dag er sukker- og stivelsesbaseret konventionel biobrændstofproduktion et udtryk for grøn teknologi, men biobrændstoffer bliver endnu grønnere i takt med de løbende fremskridt, der sker inden for de industrielle teknologier og processer, og udviklingen af avancerede biobrændstoffer som for eksempel cellulosebaseret.

Andengenerations-biobrændstof er en af verdens mest lovende former for avanceret biobrændstof. Det kan fremstilles på basis af sukkerrørsbagasse og andre former for biomasserestprodukter fra landbrug og skovbrug. Potentialet er enormt inden for denne avancerede type biobrændstof, både med hensyn til de mængder, der kan produceres, og den benzin, der vil blive erstattet. Derudover vil det resultere i en reduktion i CO2-udlednngen på over 90% i forhold til en benzinbaseret energiforsyning.

Dette vil give en lang række fordele for Indien og andre lande, som har arbejdet på at udvikle og udbrede brugen af cellulosebaseret biobrændstof – fra jobskabelse i landområder til øget energiforsyningssikkerhed. Verden som helhed vil få gavn af en væsentligt reduceret CO2-udledning fra transportsektoren, som i dag er den næststørste og hurtigst voksende kilde til CO2-udledning.

Samarbejdsaftalen blev underskrevet i København af Pramod Chaudhari, bestyrelsesformand i PRAJ, og Steen Riisgaard, administrerende direktør for Novozymes A/S, for at markere FN's COP15-klimatopmøde i København.

Pramod Chaudhari og Steen Riisgaard deltager begge i topmødet, som er FN's 15. klimatopmøde, og som finder sted i København i dagene 7.-18. december.

- PRAJ udfører pilotforsøg med avancerede biobrændstoffer på vores PRAJ-Matrix innovationscenter i Indien. Vi har arbejdet med forskellige restprodukter fra landbruget, herunder sukkerrørsbagasse, majskolber, halm, træflis og en række græsarter. Vores fremskridt inden for omdannelse af cellulose til biobrændstof – kombineret med Novozymes' ekspertise på dette felt – er et væsentligt skridt i retning af at nedbringe enzymomkostningerne til produktion af cellulosebaseret biobrændstof, siger Pramod Chaudhari, bestyrelsesformand i PRAJ Industries og formand for CII National Committee on Biofuels.

- Novozymes har et stort engagement inden for bæredygtige biobrændstoffer og ikke mindst inden for udviklingen af enzymteknologi til brug for den kommercielle produktion af cellulosebaseret biobrændstof. Vi mener, at dette samarbejde med PRAJ er et væsentligt skridt i retning af at muliggøre en hurtig udbredelse af cellulosebaseret biobrændstof i Indien og andre dele af verden, siger Steen Riisgaard.



--------------------------------------------------------------------------------

Kilde: Novozymes

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047