23948sdkhjf

DI og DI Energibranchen rådgiver IEA

DI var onsdag den 9. december vært ved en prominet arbejdsmiddag med deltagelse af bl.a IEA's øverste ledelse. Målet med mødet var at give inspiration og rådgiving til IEAs arbejde.
DI var den 9. december vært for en arbejdsmiddag med Ambassador Richard H. Jones fra Det Internationale Energiagentur (IEA).

Formålet arbejdsmiddagen var at give IEA inspiration og rådgivning til deres arbejde med at udvikle og etablere en global energi-teknologi platform.

Platformen skal give konkret vejledning og inspiration til hvordan de enkelte lande rundt om på kloden mest hensigtsmæssigt indretter deres energi- og klimaregulering som fremmer en hensigtsmæssig omstilling hen mod et et meget mindre udslip af CO2.

IEA's ønske om at etablere platformen skal ikke mindst ses i lyset af, at de politiske ambitioner på klimaområdet kræver konkret handling som igen kræver viden og adgang til erfaringer med hvordan sådanne rammer og regulering indrettes.

Det danske case i centrum
IEA er meget interesseret i de danske erfaringer og reguleringsprincipper, der har medvirket til at Danmark har kunnet præstere økonomisk vækst samtidig med at energiforbruget er har ligget på sammen niveau og udslippet af CO2 er reduceret.

Et andet dansk forhold som IEA er meget interesseret i er vores evne til at fostre offentligt-privat-samarbejde, ikke mindst når det drejer sig om forskning, udvikling, demonstration, markedsmodning og finansiering af energi- og klimateknologier. IEA konkluderer at det vil være nærmest umuligt at nå de politiske ambitioner på energi- og klimaområdet uden et meget tæt offentligt privat samarbejde.



Kilde: DI Energibranchen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094