23948sdkhjf

Odense tager til COP 15

I disse dage er der klimatopmøde i København, hvor alverdens miljøministre drøfter klimakonventionens udvikling. Samtidig er der udstillinger om klimaet både i København og i Odense. Det er en stor begivenhed, hvor også Odense er repræsenteret med både EXPO og Cyklisternes By ved en presseevent den 10. december.
Torsdag den 10. december er den danske cykelambassade (Cycling Embassy of Denmark) vært ved en storstilet presseevent, hvor journalister fra hele verden deltager. De kommer fra blandt andet Kenya, New Zealand, Letland, Belgien, Kina, Vietnam, Sverige, Bangladesh og ikke mindst Washington Post og BBC.

Journalisterne skal med ud at cykle, de skal høre om cykellandet Danmark og se nogle af de mange gode tiltag, der har fået flere til at vælge cyklen frem for bilen. Journalisterne har også mulighed for at møde cykelambassadens medlemmer i Festsalen på Københavns Rådhus - heriblandt Odense som både er der med EXPO og Cyklisternes By.

Udover at kunne tale med cykelambassadens medlemmer kan de mange journalister også møde en lange række cyklister. Der er pendleren med elcyklen, cyklisten med delebil, håndværkere med transportcykel, ministeren og storfamilien på ladcykel.

Odense er medlem af den danske cykelambassade og er med til eventen for at vise, hvad vi kan på cykelområdet.

Fakta om Cycling Embassy of Denmark
Cycling Embassy of Denmark er et netværk af nogle af de mest fremtrædende aktører inden for dansk cykelviden og danske cykelløsninger. Den primære opgave er at håndtere den stigende efterspørgsel efter cykelviden og cykelløsninger fra udlandet, men også at markedsføre Danmark som cykelland.

Hvem er med?
Virksomheder: COWI A/S, Gehl Architects, HF-Christiansen, Kildemoes, Reelight og Veksø
Kommuner: Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Odense Kommune, Ballerup Kommune og Århus Kommune.
Andre: Dansk Cyklist Forbund, Danske Cykelhandlere og VisitDenmark

Hvor kommer efterspørgslen fra?
Politikere, embedsmænd, by- og trafikplanlæggere, journalister m.fl. fra f.eks. Australien, Canada, England, Israel, Irland, Italien, Japan, Korea, Letland, Norge, Rusland, Slovenien, Sverige, Sydamerika, Tyskland, USA og Østrig.

Se på mere om Cykelambassaden på www.cycling-embassy.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094