23948sdkhjf

Energitilsynet siger nej til dobbeltbetaling af anlæg

Forrentning af indskudskapital for Energigruppen Jylland Varme A/S. Energitilsynet har i dag klart meldt ud, at kun faktiske omkostninger kan indregnes i varmepriserne.
EnergiGruppen Jylland Varme A/S har bedt Energitilsynet om lov til at opskrive deres afskrivningsgrundlag med 634 mio.kr. Men når et anlæg er betalt, kan det ikke på ny indgå i prisberegningen – heller ikke selvom anlægget stadig er i brug, og derfor har værdi. Ellers ville varmeforbrugerne betale samme anlæg to gange.

Energitilsynets formand Uffe Bundgaard-Jørgensen udtaler:

- Ifølge loven skal varmeforbrugerne betale de udgifter, som fjernvarmeforsyningen faktisk har afholdt. Aldrig mere. Det er et system, der har været lovfæstet siden 1981. Derfor har Energitilsynet ikke været i tvivl om, at vi måtte give afslag.

Virksomheden bad samtidig om, at ejernes investering kunne forrentes. Forrentning er efter loven en udgift, der kan indregnes i prisen – Energitilsynet skal sikre, at forrentningen er rimelig.

Energitilsynet har afvejet to modstående hensyn: Ejernes ret til at få en vis forrentning og beskyttelse af varmeforbrugerne mod, at ejerne indregner høj forrentning i priserne. På det grundlag har Energitilsynet fastsat en rimelig forrentning, som fremover kan indregnes i priserne. Priserne vil derved stige - men hvor meget afhænger af, hvordan virksomheden ønsker at indregne forrentningen.

Afslag på dobbeltbetaling og fastsættelse af en rimelig forrentning er elementer i Energitilsynets arbejde med at sikre en effektiv varmesektor med rimelige priser. Energitilsynet går nu videre med at behandle lignende ansøgninger fra 20 andre varmeforsyninger.

Kilde: Energitilsynet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079