23948sdkhjf

Danmarks Eksportråds energi- og miljøansvarlige sektoreksperter på Energy Supply

For at kunne matche danske energi- og miljøvirksomheders behov på eksportmarkederne har Eksportrådet opbygget et globalt netværk af sektoransvarlige eksperter indenfor energi- og miljø, der i de kommende måneder vil tage temperaturen på eksportmulighederne på de 18 fokusmarkeder for eksport af intelligente danske teknologier og systemløsninger for energi- og miljøteknologi.
Adgang til politiske og kommercielle aktører på eksportmarkederne er som regel en forudsætning for at få international succes i energi- og miljøsektoren. Eksportrådets globale Industriteam for energi og miljø hjælper danske virksomheder med at få de rette kontakter i udlandet og bidrager med aktuel viden om lovgivning og muligheder på det internationale marked for tjenesteydelser, konventionelle og vedvarende energiformer, energieffektivitet og miljøværn.

Den danske eksport af energiteknologi og -udstyr løb i 2008 op i 64 mia. kr, hvilket er en vækst på 19 procent i forhold til 2007. Væksten var dermed 4 gange højere end den generelle vækst i dansk eksport i 2008 på 5 procent. Energiteknologieksporten udgør nu 11 procent af den samlede danske eksport og er er dermed næsten ligeså stor som fødevareeksporten. Siden 1998 er energiteknologieksporten vokset 3,5 gange. Væksten i dansk eksport af energiteknologi og -udstyr er markant højere end væksten i EU15’s energiteknologieksport (5 procent), og Danmark er nu relativt set EU’s største eksportør af energiteknologi.

Selv på markeder, hvor dansk eksport generelt oplever vanskeligere tider, vokser energiteknologieksporten markant. Europa er fortsat og i stigende grad det vigtigste marked for dansk energiteknologi, og eksporten til Europa voksede knap 25 procent i 2008 (total 43 mia. kr.), mens eksporten til Nordamerika steg 9 procent til knap 11 mia. kr. De tre største enkeltmarkeder er Tyskland, USA og UK, der tilsammen nu tegner sig for godt 40 procent af den danske energiteknologieksport.

Energiteknologibranchen er også ramt af den økonomiske afmatning - ikke mindst på projektfinansiering - men branchen ventes fortsat at klare sig langt bedre end andre eksporterhverv. Og der findes fortsat energiteknologivirksomheder, der trods afmatning oplever meget høj vækst i efterspørgslen. Læs Claus Hermansens klumme Udfordringer for de danske teknologileverandører her.

Danmarks Eksportråd under Udenrigsministeriet bistår danske virksomheder med eksport og internationalisering samt udenlandske virksomheder, der overvejer at etablere sig i Danmark. Læs mere på www.eksportrådet.dk/ eller www.investindk.com/ .

Se listen over de energi- og miljøansvarlige sektoreksperter, som du i de kommede måneder kan møde her på portalen.

Kilde: Claus Hermansen, ministerråd - global teamleder for energi og miljø, Danmarks Eksportråd - claher@um.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094