23948sdkhjf

Biomassen til Arlas store biogasanlæg er nu sikret

Efter fem års forarbejde er etableringen af Arla Foods store biogasanlæg, lidt syd for Videbæk, rykket endnu et skridt nærmere.

I september 2016 blev VVM-redegørelsen af anlægget godkendt og sendt videre i den politiske mølle. Dengang gik parterne bag anlægget Nature Energy, Arla Foods og Xergi på jagt efter dyreenheder.

- Der er god opbakning fra leverandørerne i landbruget. Vi er p.t. ved at kontakte alle dem, der har meldt sig interesserede for endelige kontrakter. Vi havde foreløbig talt med ca. en tredjedel, og de der stadig har dyr er fortsat positive. Resten vil blive kontaktet her i den kommende tid frem mod start oktober, forklarede Nana Kildemoes fra NGF Nature Energy dengang til Energy Supply.

75 leverandører
Nu har cirka 75 lokale landmænd altså nikket ja til både levering af husdyrgødning og ejeraftale. De ventes at tegne sig for cirka 9 procent af ejerkapitalen i Videbæk Biogas A/S.

- Vi har nu så mange leverandørkontrakter i hus, at vi på et bestyrelsesmøde den 11. maj forventer at kunne sige ja til både levering af husdyrgødning og en ejeraftale, der giver os medejerskab af biogasanlægget, siger Ole Kjær, formand for Leverandørforeningen til Videbæk Biogas. 

Der er fortsat plads til enkelte, nye leverandører af dybstrøelse og kvæggylle, mens svinegylle-leverandører er sat på venteliste.

I drift i 2018
Ole Kjær forventer ikke at der ikke bliver problemer med at afsætte biogassen, idet Arla allerede har etableret og igangsat et stort biogas-fyret kraftvarmeværk på mælkepulverfabrikken Arinco i Videbæk. 

Videbæk Biogas A/S opfører anlægget i Trøstrup; blot halvanden kilometer fra Arinco. Første spadestik til byggeriet ventes at blive taget efter sommerferien, og den første gylle er planlagt til at skulle i gastankene i sensommeren 2018.

Anlægget bliver med en samlet investering på 235 mio. kr. et af landets største,

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078