23948sdkhjf

Panasonic og SEAS-NVE i samarbejde om energistyring

Panasonic Europe annoncerer i dag et samarbejde med SEAS-NVE, Danmarks største kundeejede energiselskab, om udvikling og test af et energistyringssystem, der vil gøre europæiske boliger mere miljøvenlige.
For at demonstrere hvordan teknologien kan understøtte COP15-konferencens målsætninger, bliver Panasonics Lifinity Home Management System (HEMS) fremvist i et demohus under konferencen. Systemet integreres med SEAS-NVE's nye intelligente elmåler, og viser, hvordan man kan styre energiforbrug til belysning.

- Samarbejdet med SEAS-NVE er første skridt på vejen mod en bred europæisk udrulning af Panasonics energistyringssystem, siger Laurent Abadie, CEO, Panasonic Europe.

- Systemet er baseret på vores nyeste teknologier til styring, produktion og lagring af energi, der vil sænke klimaskadelig CO2-udledning fra private hjem. Kombineret med SEAS-NVE's intelligente målere vil vores energistyringssystem hjælpe forbrugerne med at opnå en grønnere livsstil, uden at de behøver gå på kompromis i hverdagen.

Panasonic's Lifinity HEMS er udviklet af Panasonic Electric Works Co, Ltd. Løsningen skaber energibesparelser ved at visualisere husstandens energiforbrug, formidle gode sparetips og styre hjemmets apparater, opvarmning og belysning. Systemet kan betjenes via et eller flere kontrolpaneler, fra pc og fra smart phones. Ved hjælp af trådløse sensorer og kompatible apparater, kan Lifinity-systemet udbygges, så det kontrollerer hele husstandens energiforbrug uden tab af komfort.

- Lifinity HEMS vil give fremtidens energiforbrugere fuld kontrol over deres el- og varmeforbrug, siger Thomas Mikkelsen, marketingchef, SEAS-NVE. - Systemet integrerer direkte med smart phones, så man fx kan tænde og slukke for apparater, selvom man ikke er hjemme. Panasonic har i mange år været pionér inden for miljøvenlig teknologi til private boliger. Derfor har vi store forventninger til samarbejdet og de muligheder, det vil skabe for vores kunder.

SEAS-NVE's intelligente elmålere kommer fra Echelon Corporation og kan fjernaflæses via web service-baserede IP-netværk. Flere elmålere kan dele én IP-forbindelse, hvilket gør det lettere at integrere dem med nye netværksteknologier.

Udvikling og test af den europæiske prototype skal gennem to faser, før Lifinity-systemet bliver tilgængeligt for SEAS-NVE's kunder.

Første fase starter 1. december 2009. Her fokuseres der især på:
  • Visualisering af energiforbrug
  • Sensorbaseret og energibesparende lysstyring
  • Fjernstyring af belsyning og belysningsrelateret udstyr
Anden fase følger i nær fremtid og omfatter:
  • Fjernstyring af airconditionering og opvarmning
  • Styring af energiproduktion og energilagringsudstyr
På spørgsmålet om hvorfor samarbejdet med SEAS-NVE offentliggøres under COP15, svarer Laurent Abadie:

- Som en af verdens største og mest succesfulde elektronikvirksomheder bygger Panasonic på en række grundlæggende principper om harmoni med det globale miljø. COP15 giver os en platform for at vise lederskab inden for energistyring, og hvordan ny teknologi kan bruges til at indfri de mål, der opstilles under konferencen.

SEAS-NVE har især spillet en vigtig rolle i opbygningen af vindmøllebaseret elproduktion i Danmark. Blandt mange andre projekter har SEAS-NVE deltaget i planlægning og udførelse af vindmølleparken Nysted, der var en af de først af sin slags i Danmark. SEAS-NVE startede udrulning af intelligente elmålere i maj 2009. Installationen af de cirka 350.000 elmålere i private hjem forventes gennemført ved udgangen af 2011.

Kilde: Panasonic Electric Works

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078