23948sdkhjf

Udenrigsministeriet inviterer til Handelspolitisk Café

Danske virksomheder, som producerer og sælger miljø- og energiteknologiske produkter og løsninger, indbydes Handelspolitiske Café hos Udenrigsministeriet. Det hele sker den 3. december 2009.
På tærsklen til FN’s Klimatopmøde i København (COP15) slår Udenrigsministeriet dørene op for den første ’Handelspolitiske Café’. Det sker torsdag den 3. december 2009.

I caféen vil der være fokus på praktiske tiltag og muligheder for at fjerne de handels- og investeringsbarrierer, som danske virksomheder møder ude på eksportmarkederne.

De centrale temaer for caféen vil være: Hvordan kan man anmelde en handels- og investeringsbarriere via Udenrigsministeriet nye barrierenedbrydningsværktøj ( www.handelsbarrierer.um.dk )? Hvad kan virksomhederne få ud af at anmelde barrierer? Hvad kan Udenrigsministeriet gøre for at få fjernet handels- og investeringsbarrierer? Hvordan kan virksomhederne sikre sig anonymitet? Hvad er status for protektionisme i kølvandet på finanskrisen, og hvorledes forventer man, at situationen vil udvikler sig i den nærmeste fremtid?

Der er tale om et ”gå-hjem”-arrangement. Der er ikke nogen fast dagsorden. Udenrigsministeriets medarbejdere vil stå klar til en snak om virksomhedernes problemer og om bistand og løsningsmuligheder.

Tid
Den 3. december 2009 klokken 15.00 - 17.00

Sted
Udenrigsministeriets kantine, Asiatisk Plads 2, indgang E, 1448 København K.

Tilmelding
Af hensyn til tilrettelæggelse og en effektiv gennemførsels af arrangementet vil forhåndstilmelding være ønskelig. Deltagelse uden tilmelding vil dog også være mulig i det omfang kapaciteten tillader det. Tilmelding til arrangementet kan ske ved at sende en mail til hp@um.dk .

Udenrigsministeriet/Danmarks Eksportråd har igennem årerne hjulpet mange danske virksomheder med at komme protektionistiske tiltag til livs og har derigennem opnået stor erfaring med at fjerne handels- og investeringsbarrierer på eksportmarkederne. Fjernelse af handels- og investeringsbarrierer er således et velkendt produkt i Danmarks Eksportråd, hvor virksomheder dagligt henvender sig for at få ’diplomatisk assistance’ til løsning af problemer på eksportmarkederne, som virksomhederne ikke selv er i stand til at løse. Udenrigsministeriet har derfor særdeles gode resultater med at løse sager i både million- og milliardklassen. Sagerne spænder lige fra tvister i forbindelse med indkrævning af udeståender til manglende markedsadgang på mere vanskeligt tilgængelige eksportmarkeder med fx omfattende regulering, bureaukrati, korruption og statsstyring. Der leveres derfor dagligt kommercielle og politiske løsninger med stor værdi for kunderne. Dette gøres bilateralt via Danmarks repræsentationer samt multilateralt via EU-kommissionen samt WTO.

Med klimatopmødet kommer der øget fokus på miljø- og energiteknologiske produkter og løsninger. For at udnytte de eksportmuligheder, der måtte komme, er det afgørende, at handels- og investeringsbarrierer på eksportmarkederne fjernes.

Kilde: Udenrigsministeriet / Danmarks Eksportråd

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094