23948sdkhjf

Solcelleanlæg og husstandsmøller får længere sagsbehandlingstid

- Men kun for en stund.

Energinets administration af støtteordninger til vedvarende energi flyttede ved årsskiftet fra Fredericia til Esbjerg som led i regeringens plan om udflytning af statslige arbejdspladser.

Ved udgangen af 2017 forventes det, at opgaverne overgår til Energistyrelsen, som har til huse i Esbjerg samme sted som Energinets kontor for administration af vedvarende energi.

I forbindelse med udflytning af opgaver til Esbjerg er der sket en større medarbejderudskiftning end forventet, hvilket har indvirkning på administrationen af vedvarende energi. Energinet.dk oplyser på sin hjemmeside at sagsbehandlingstiderne for støtteordninger til solcelleanlæg og husstandsmøller stiger i en overgangsperiode.

- Vi arbejder på højtryk for at få de nødvendige personer på plads, så vi kan løse opgaverne bedst muligt, fortæller Annette Ikast, Juridisk Direktør i Energinet og ansvarlig for forvaltning og administration af vedvarende energi og uddyber:

- Det tager tid for nye jurister og sagsbehandlere at sætte sig ind i reglerne for de forskellige støtteordninger. Det er vigtigt for os at bibeholde vores fokus på høj kvalitet og konsistens i de afgørelser, vi træffer. Derfor håber vi på forståelse for den øgede ventetid. Vi gør, hvad vi kan for at minimere de gener, det måtte afføde og forventer at være oppe i gear igen i løbet af efteråret.

Den øgede sagsbehandlingstid vedrører sagsbehandling af støtte til blandt andet solcelleanlæg og husstandsvindmøller og har altså ikke indvirkning på selve udbetalingen af støtte.

Energinet offentliggør løbende sagsbehandlingstider på sin hjemmeside. Der kan man også følge med i hvilken rækkefølge sagerne behandles i. 

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125