23948sdkhjf

Prævention er bedre for klimaet end vindkraft

Der skal frivillig familieplanlægning på dagsordenen i de internationale klimaforhandlinger. Det er hovedkonklusionen fra FNs befolkningsfond Unfpa. Prævention er nemlig en effektiv måde at bekæmpe den globale opvarmning på.
Kondomer og anden prævention er en effektiv og billig måde at bekæmpe global opvarmning på, da det begrænser overbefolkning. Derfor vil FNs befolkningsfond Unfpa have frivillig familieplanlægning på dagsordenen i de internationale klimaforhandlinger.

I dag offentliggør Unfpa sin årlige rapport The State of World Population.
- Der er ingen investering i udvikling, der koster så lidt og samtidig medfører fordele, der er så vidtrækkende og enorme, siger Unfpa's topdirektør, Thoraya Ahmed Obaid.

Adgang til prævention koblet med uddannelse af kvinder og ligestillingspolitik fører til større sundhed, mindre overbefolkning og begræsning af fattigdom. Det er faktorer, der har været kendt længe. Nu viser nye beregninger fra London School of Economics, at man ved at investere 7 dollars i familieplanlægning kan reducere CO2-udledningen med et ton i 2020. Samme mængde som reduceres ved en 24 dollar-investering i vindkraft.

Unfpa understreger, at prævention langt fra kan afhjælpe fikse hele klimaproblemet

Kilde: Politiken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125