23948sdkhjf

DONG Energy sælger fibernet til TDC

TDC betaler 325 millioner kroner for dele af DONG Energy's fibernet.
Derudover får DONG Energy en andel af fremtidige fiberrelaterede indtægter i TDC-koncernen. Parterne har ved indgåelsen af aftalen kapitaliseret værdien af disse indtægtsstrømme til 100 millioner kr.

146 medarbejdere vil overgå til køber ved handelens gennemførelse. Vilkårene for berørte medarbejdere følger lov om virksomhedsoverdragelse.

DONG Energy fastholder ejerskabet til de fibre som benyttes af elnettet (ca. 40 procent af alle strækninger).

- Jeg er overbevist om, at fibernettet er udgangspunkt for fremtidens kommunikationsplatform. TDC er den rette køber, idet selskabet kan være med til at give mange flere adgang til de lynhurtige bredbåndsforbindelser, digitalt tv og telefoni i høj kvalitet - kort sagt de integrerede løsninger, som kunderne efterspørger, siger koncerndirektør Lars Clausen.

Aftalen forventes gennemført inden udgangen af 2009. Salget påvirker ikke EBITDA, men påvirker resultat efter skat negativt med 508 millioner kr., fordi resultat efter skat bliver påvirket af en nedskrivning i forbindelse med frasalg af fibernettet. Forventningen til EBITDA for regnskabsåret 2009 er derfor uændret, mens forventningen til resultat efter skat reduceres med nedskrivningen.

Kilde: DONG Energy

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11