23948sdkhjf

Affald/Varme tilbagebetaler varmepenge

I årene før 2007 opkrævede varmeforsyningen ved det daværende Århus Kommunale Værker (i dag AffaldVarme Århus) for mange penge for fjernvarmen. Dette betød, at der blev oparbejdet et overskud – en såkaldt overdækning - på 575 mio. kr. I henhold til lovgivningen skal disse penge betales tilbage til AffaldVarme Århus’ varmekunder.
Århus Byråd besluttede derfor i december 2007, at overdækningen skulle tilbagebetales til varmekunderne gennem en ekstraordinær takstnedsættelse på 7,9 øre/kWh ekskl. moms løbende frem til udgangen af 2011.

Århus Byråd valgte i maj 2009 at ændre denne beslutning og erstatte den ekstraordinære takstnedsættelse med en udbetaling af et engangsbeløb til varmekunder, som var tilsluttet AffaldVarme Århus i årene 2004 - 2006. Energitilsynet, der er den øverste myndighed på området, har den 26. oktober 2009 tilkendegivet: ” At en metode til afvikling af en overdækning som beskrevet og som forelagt af AffaldVarme Århus, ikke kan betragtes som urimelig, jf. varmeforsyningslovens § 21, stk. 4.”

Da den resterende overdækning nu tilbagebetales til varmekunderne som et engangsbeløb, annulleres den ekstraordinære takstnedsættelse på 7,9 øre/kWh ekskl. moms med virkning fra den 1. november for den største del af AffaldVarme Århus’ kunder.

Varmeprisen vil pr. den 1. november være 40,20 øre/kWh ekskl. moms. For de udlejere, bolig-foreninger, ejer- og andelsboligforeninger o.l., der vælger en fortsat takstnedsættelse vil varmeprisen fortsat være 32,30 øre/kWh ekskl. moms.

1. januar 2010 stiger varmeprisen igen - ikke som følge af overdækningssagen - men primært på grund af den forårspakke, som Folketinget vedtog maj 2009, omkring omlægning af skatter og afgifter på bl.a. energiområdet.

Varmeprisen vil pr. den 1. januar 2010 være 43,10 øre/kWh ekskl. moms. For de udlejere, boligforeninger, ejer- og andelsboligforeninger o.l., der har valgt en fortsat takstnedsættelse vil varmeprisen være 35,20 øre/kWh ekskl. moms.


Kilde: Århus Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079