23948sdkhjf

Naturgas Fyn køber Statoils 50 % ejerandel i Statoil Gazelle

Statoil Danmark A/S og Naturgas Fyn koncernen har aftalt, at Gazelle A/S erhverver Statoil Danmarks 50 % ejerandel i Statoil Gazelle. Den endelige handel forventes gennemført ultimo oktober 2009.
Parterne har aftalt ikke at offentliggøre købesummen for aktierne. Aftalen får ingen praktisk betydning for Statoil Gazelles kunder, som vil have uændrede aftale-, leverings- og kontaktforhold.

Adm. direktør Bjarke Pålsson, Naturgas Fyn A/S udtaler:
- Dette køb understreger vores fokus på at ekspandere gasforretningen. Købet af Statoils ejerandel giver en øget mulighed for at udnytte Naturgas Fyn koncernens samlede kompetencer på tværs af organisationen samt hurtigere beslutningsprocesser. Samarbejdet med Statoil Danmark A/S har dog historisk haft stor værdi for Statoil Gazelle og Naturgas Fyn. Det var ikke mindst i forbindelse med den fulde markedsåbning i 2004 gavnligt med en stærk partner med stor erfaring med international energihandel på et konkurrencemarked.

Administrerende direktør Pia Bach Henriksen, Statoil Danmark udtaler:
- Samarbejdet med Naturgas Fyn har været konstruktivt, og arbejdet med fortsat at sikre Statoil Gazelle som en betydende aktør på det danske gasmarked efter markedsåbningen i 2004 er indfriet. Der er fortsat mange forretningsmuligheder for Statoil Gazelle, men fremadrettet vil det tjene selskabet bedst med én ejer, og da Statoils nuværende primære fokusområde i Danmark er levering af energi til transportformål, var det naturligt at sælge vores andel til Naturgas Fyn.

Statoil Gazelle A/S vil i det kommende år fortsat kunne anvende Statoil navnet i varemærket Statoil Gazelle. Navnet på de juridiske enheder Statoil Gazelle A/S og Statoil Gazelle Forsyning A/S vil i løbet af 1 måned ændres til navne, hvor Statoil navnet ikke indgår.

Kilde: Naturgas Fyn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078