23948sdkhjf

Kapitaljagt og direktørskifte hos Biogasol

Selskabet Biogasol modtog tidligere i år tilsagn om 100 mio. offentlige støttekroner. Nu kæmper man en kamp for overlevelse og skal på fem måneder skaffe 150 mio. kr. Samtidig valgte man i sidste uge at erstatte adm. direktør Birgitte K. Ahring med nye kræfter.
Bioethanol-selskabet Biogasol kæmper for at overleve, selvom man til forårets uddeling af offentlige støttekroner til energiudvikling var den absolutte topscorer. Såfremt selskabet pr. 31. marts 2010 ikke har fundet 150 mio. kr. i privat finansiering, mister selskabet tilsagnet om de 100 mio. kr. fra uddelingen i foråret 2009.

Energistyrelsen havde oprindeligt givet selskabet en tidsfrist, der hed 31. december 2009, men eftersom selskabet hverken har skaffet den fornødne kapital eller fået teknologien bag dets 2. generations bioethanol til virke, har man nu valgt at forlænge fristen. Pengene fra EUDP blev tildelt med det krav, at Biogasol selv skulle rejse de resterende kapitalbehov for selskabets demonstrationsanlæg på Bornholm, BornBiofuel, senest ved udgangen af 2009.

- Det er en kæmpe udfordring for alle at rejse kapital for tiden, og ikke mindst for et selskab som Biogasol, der baserer sin forretning på en ny og risikobetonet teknologi. Derfor har vi fundet det rimeligt at give selskabet en forlængelse af tidsfristen. Men det er så også en absolut sidste fris, for EUDP-midlerne skal uddeles inden udgangen af 2010, og hvis ikke BioGasol kan udnytte midlerne, skal vi have tid nok til en ny uddelings-runde, siger Nicolai Zarganis, kontorchef i Energistyrelsen til Berlingske Business.

Biogasol valgte i sidste uge at udskifte selskabet øverste ledelse. Professor Birgitte K. Ahring blev erstattet af Anders Weber, der i stedet har sat sig i direktørstolen.

Det er ikke lykkedes for Berlingske Business at få en kommentar fra Biogasols bestyrelsesformand Jens Chr. Mathiesen om kapitaljagten og direktørskiftet.

Læs artiklen Biogasol vil være klar til topmøde her på portalen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127