23948sdkhjf

Mærsk Olie & Gas tror på Nordsøens olie- og gasreserver

Den internationale olie-industri har afskrevet Nordsøen som kilde til olie og gas. Men nu skiller Mærsk Olie & Gas sig fra mængden og løfter sløret for en ny optimistisk tro på Nordsøens potentialer.
Siden 1. september 2009 har Jakob Thomasen været adm. direktør for Mærsk Olie & Gas, og allerede efter halvanden måned gør han sig positivt bemærket. I en tid hvor verdens olie-industri afskriver Nordsøen som kilde til olie og gas, melder han ud, at han fortsat tror på Nordsøens olie- og gasreserver.

- Nordsøen rummer fortsat et betydeligt potentiale såvel i udnyttelsen af de eksisterende olie- og gasfelter som i fund af nye forekomster. I begge tilfælde kræver det teknisk ekspertise, ny teknologi, innovation og fokus. Med det rette fokus mener vi, at Mærsk Olie og Gas kan spille en stor rolle og herigennem hente mere olie ud af Nordsøen, siger Jakob Thomasen til Jyllandsposten.

Mærsk Olie & Gas har en aftale om fortsat engagement i Nordsøen frem til 2042 og overvåger konstant markedet for nye opkøbsmuligheder, hvor koncernen kan udnytte sin teknologi og viden.

Reviderede britiske data viser, at Nordsøen rummer 15 til 25 milliarder tønder råolie. En del befinder sig i de eksisterende oliefelter, mens resten ligger i dybere forekomster, der endnu ikke er tilstrækkeligt udforsket.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.939