23948sdkhjf

Økonomisk rygstød til salg af solceller efterlyses

Formanden for Dansk Solcelleforening efterlyser en kapitalindsprøjtning til at sælge solceller til danskerne. Han vil have etableringsstøtte frem for demonstrationsstøtteordninger.
Sol kunne være en af de helt store spillere i opfyldelsen af 2020-målene for vedvarende energi, såfremt regeringen turde investere 600 millioner kroner i udbredelsen af solenergi.

Henrik Raunkjær, formand for Dansk Solcelleforening, fortæller til Ingeniøren, at teknologien er på plads, og industrien klar til at sætte gang i produktionen, men det kræver et økonomisk rygstød til danskerne, hvis man skal få dem til at satse på solceller.

- Det er trist, at regeringen i sin nye erhvervsklimastrategi kun taler om udviklings- og demonstrationsstøtte til nye grønne teknologier. På solcelleområdet er vi ovre demonstrationsfasen. Teknologien er moden, priserne falder år for år, og vi har tilstrækkeligt antal sydvendte hustage, men vi har brug for økonomisk støtte til udbredelse og kommercialisering for at nå ud til flere danskere, siger Henrik Raunkjær til Ing.dk.

Han efterlyser etableringsstøtteordninger i de første år med en udfasning af støtten over 8 år, i takt med at priserne på solceller falder. Han mener, at det vil øge danskernes interesse i at installere et solcelleanlæg til deres private elforbrug. I øjeblikket er der kun installeret omkring 4 mW solceller i Danmark, hvilket svarer til 0,01% af det samlede elforbrug. Ifølge Dansk Solcelleforening skal der installeres 600 mW solceller for at nå op på de 5% i 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096