23948sdkhjf

Midlertidig produktionsløsning på Siri

Den 31. august 2009 valgte DONG Energy at stoppe produktionen i Siri-feltet. Dong Energy har som operatør nu udarbejdet en midlertidig løsning til at støtte caissonen og hermed forebygge yderligere udvikling af skaden.
Den 31. august 2009 valgte Dong Energy at stoppe produktionen i Siri-feltet. Det skete efter, at en planlagt inspektion havde afsløret revner i en undersøisk struktur placeret i tilknytning til olie-lagertanken under Siri-platformen.

Strukturen bærer den caisson, som fører rør til og fra den undersøiske lager-tank. Revnerne er opstået, som følge af svigt i indstøbningen af caissonen. Der er ikke konstateret udsivning af olie eller anden forurening i forbindelse med revnerne.

Dong Energy har som operatør på licensen nu udarbejdet en midlertidig løsning til at støtte caissonen og hermed forebygge yderligere udvikling af skaden. Stabiliseringen skal ligeledes sikre, at nødvendige undersøgelser kan gennemføres sikkerhedsmæssigt forsvarligt med henblik på at etablere en permanent løsning. Den midlertidige løsning er baseret på at flytte en borerig til Siri-platformen for at støtte caissonen ved hjælp af specialdesignet løfteudstyr.

Med den midlertidige løsning forventes produktionen at kunne genoptages i løbet af november 2009 under hensyntagen til usikkerhed omkring blandt andet vejrforhold og behandlingstiden i forbindelse med tredjeparts verifikation afden midlertidige løsning og myndighedsgodkendelser.

Dong Energy's andel af produktionen fra Siri-området i 2008 var ca. 2,9 mio. tønder olie (bbl) svarende til 16% af selskabets samlede olie- og gasproduktion
i 2008.

Dong Energy's partnere i området er Noreco og RWE.

Produktionsstoppet fra Siri-området vil for Dong Energy have en negativ effekt i 2009 på Dong Energy's forventede produktion fra området. Da der fra andre af Dong Energy's felter i 2009 samtidig forventes en produktion over det forventede, vil den samlede effekt ikke ændre de tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2009 eller det udmeldte forventede investeringsniveau.

Kilde: Dong Energy

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14