23948sdkhjf

Bilka og Føtex sender overskudsvarmen på nettet

Dansk Supermarked har indgået et samarbejde med Sønderborg Fjernvarme - Overskudsvarmen fra Føtex og Bilkas kølediske i Sønderborg skal nemlig udnyttes bedre.

Derfor har Dansk Supermarked Group i samarbejde med Danfoss' varmeafdeling i Århus udviklet og implementeret en løsning, der gør det muligt at sende den overskydende varme fra kølediskene ud i fjernvarmenettet.

- Udnyttelse af overskudsvarme er en meget miljøvenlig løsning, der passer perfekt ind i Dansk Supermarkeds politik om ansvarlighed i alle processer, siger Energichef Lars C. Christensen fra Dansk Supermarked Group.

50 husstande får varmen
At Sønderborg Fjernvarme nu aftager overskudsvarme fra Bilka og Føtex er helt i tråd med selskabets vision om at distribuere og udbrede miljøvenlig fjernvarme.

- Dette er et meget godt eksempel på, hvordan fjernvarmen kan være med til at udnytte energi, som ellers ville være gået tabt. Beregningerne viser, at overskudsvarmen fra de to supermarkeder årligt vil kunne forsyne mellem 50 og 60 almindelige parcelhuse. Projektet er forløbet godt i tæt samarbejde med Dansk Supermarked Group, udtaler direktør Erik Wolff fra Sønderborg Fjernvarme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094