23948sdkhjf

ScandiMir opgraderer CSP-paraboler og sender dem i test

Solrød Fjernvarme og Ringkøbing Fjernvarme får i disse timer opgraderet deres sol-paraboler.

I disse timer installeres ny styring på ScandiMir Solars CSP-paraboler ved henholdsvis Solrød og Ringkøbing Fjernvarme.

Styringen er udviklet af ScandiMir Solar i samarbejde med ABB og har været længe undervejs. De ekstreme vejrforhold ved vestkysten gav lidt ekstra udfordringer.

Styrke & Robusthed
ScandiMir valgt i 2016 at sætte fokus på at øge robustheden af planparabolen, der går under navnet Aurora. Det gjorde man, da især det store sejl udgjorde en udfordring under mere voldsomme vejrfænomener. 

Aurora er således i de sidste mange måneder blevet styrket på flere parametre, og resultatet er da også en øget robusthed over for især vind og vejr, ligesom styresystemerne er dimensioneret til sikring af øget beskyttelse mod vejrlig, da parabolerne dels drejer i ”safe mode”, når vindstødene overskrider f.eks. 17 m/sek., dels først igangsætter parabolen igen efter ca. 20 min. stabilitet uden vindstød af lukkestørrelsen. 

Udover robustheden har der tillige i perioden været yderligere fokus på effektiviteten, hvilket har bevirket, at der på begge prototyper er foretaget en videreudvikling af spejlteknologien.

Rent teknisk er sejl-spejlene udskiftet, hvorefter der nu anvendes sølv i stedet for aluminium efter metoden Physical Vapour Deposition. Dette giver en forbedret reflektans og holdbarhed, som så igen giver en forbedret virkningsgrad – altså et større udbytte af solen. 

Et tiltag direktør hos ScandiMir Carsten Boye Bisonnel venter sig meget af. 

Får snart de første resultater
De nye styresystemer implementeres med henblik på gennemførelse af en ny testperiode på ScandiMirs prototyper - både i Solrød og i Ringkøbing. 

- Begge prototyper forventes at svinge over henholdsvis Solrød og Ringkøbing i løbet af få uger, hvorefter testperioden initieres umiddelbart efter, siger adm. dir. Carsten Boye Bisonnel, der kort tid herefter forventer at kunne offenliggøre de første resultater af opgraderingen.  

Når testperioden er gennemført, og når de forventede tilpasninger og justeringer er foretaget, forventer ScandiMir Solar at kunne sætte en kommerciel proces i gang omkring Aurora. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125