23948sdkhjf

Shell og H2 Logic samarbejder om brintstationer

Dansk Shell og brintudviklingsvirksomheden H2 Logic har indgået et partnerskab om udvikling af brintstationer.
Partnerskabet mellem Shell og H2 Logic skal sikre udviklingen af tankstationer til brintbiler. Det sker blandt andet på baggrund af, at de store internationale bilproducenter og energiselskaber for to uger siden meddelte, at brintbiler vil være klar til salg til forbrugerne i løbet af de kommende år – og at der samtidig vil blive arbejdet på at opbygge et netværk af europæiske tankstationer med udgangspunkt i Tyskland.

Både H2 Logic og Shell tror på et fremtidigt marked for brintbiler.

- Brintbiler er én af fremtidens erstatninger for benzindrevne biler. Brint kan produceres på basis af vedvarende energi – og den eneste udstødning er rent vand. Derudover har brint den fordel, at den giver samme hurtige optankning og lange rækkevidde, som benzin tilbyder i dag. Med udmeldingen fra de ledende bilproducenter om kommercialisering af brintbiler frem mod 2015 vil der for alvor blive behov for vores brintstationer, siger Jacob Krogsgaard, direktør i H2 Logic A/S.

- Partnerskabet med Shell er et vigtigt skridt på vej mod vores vision om at blive en af verdens førende leverandører af brintstationer. For at dette kan lykkes, skal vi kunne leve op til kravene fra fremtidens operatører af brintstationer. Det er blandt andet Shell, som vi via partnerskabet får en tæt dialog med, særligt omkring sikkerhedsforhold og standarder for optankning, siger Jacob Krogsgaard.

H2 Logic blev etableret i 2003 og er siden blevet en af verdens førende udviklere af brændselsceller til køretøjer og brintstationer. Mere end 10 brintstationer er blevet opstillet af H2 Logic i Danmark, blandt andet til brug for brintdrevne gaffeltrucks i virksomheder og brintbiler i Vestjylland. De danske aktiviteter sker som en del af samarbejdet Scandinavian Hydrogen Highway Partnership, hvor Norge, Danmark og Sverige samarbejder omkring etablering af et netværk af brintstationer i Skandinavien.

Kilde: H2 Logic - http://www.h2logic.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156