23948sdkhjf

Verdens største havvindmøllepark er en realitet

I dag indvies verdens hidtil største havvindmøllepark, Horns Rev II, der ligger udfor Esbjerg. Parken kan levere strøm til, hvad der svarer til elforbruget på Fyn.
Grøn strøm til godt 200.000 danske husstande. Det vil den nye danske havvindmøllepark Horns Rev II producere fra i dag, hvor DONG indvier den nye park. Parken er Danmarks niende havvindmøllepark – og der er flere på vej.

Klima- og energiminister Connie Hedegaard udtaler:
- Med denne park holder Danmark fast i vores position som verdensmestre i vindmøllestrøm. Næsten 20 procent af det danske elforbrug er dækket af vindmøllestrøm, og det er langt den største andel for noget land overhovedet. Men vi stopper ikke her. Over de næste fire år tredobler vi vores offshore-kapacitet. Det fortæller lidt om, hvor meget der sker på klima- og energiområdet.

Fakta om Horns Rev 2:
  • Parken producerer strøm svarende til forbruget i 200.000 husstande. Parken forventes i et normalt år at producere 800 GWh.
  • Det svarer ca. til forbruget i husstandene på Fyn. Pr. 1. januar 2009 var der 226.730 husstande på Fyn. Under forudsætning af et gennemsnitsforbrug på 3.500 kWh/år er forbruget på Fyn ca 800 GWh/år.
  • Eller godt 2,2 % af det samlede årlige elforbrug på ca. 36 TWh/år
  • Placering vest for Blåvands Huk med 30 km afstand til land og 60 km til Esbjerg Havn
  • Horns Rev II den første havvindmøllepark i verden, der får sin egen beboelsesplatform. Erfaringerne herfra vil være vigtige i forhold til andre havvindmølleparker, der ligger langt fra land.


Kilde: Klima- og Energiministeriet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14