23948sdkhjf

Det sker: Biomasse kan blive oliens afløser

Onsdag den 23. september mødes forskere og erhvervsfolk i København for at diskutere perspektiverne i at raffinere biomasse, der er en af de mest lovende kilder til at afløse og supplere råolien.
Hele verden er i dag dybt afhængig af olie som energikilde og som ingrediens i en lang række produkter. Men olien vil før eller siden slippe op, og jagten på oliens afløser er derfor gået ind.

Bioraffinaderier kan være fremtidens alternative leverandør af vigtige produkter, som i dag udvindes fra fossile olier. Indtil videre er det næsten kun omdannelse af biomasse til bioenergi, der har været fokus på. Men det er en for snæver tilgang til emnet, mener Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV), som arrangerer symposiet ”Biorefineries – the potential for high value products from biomass and organic waste”.

Blandt spørgsmålene, som vil blive diskuteret ved arrangementet er, om Danmark kan positionere sig som et af verdens førende udviklingscentre inden for fremstilling af højværdiprodukter fra biomasse.

- Danmark bør bruge sin styrkeposition inden for bioteknologi til at få en global rolle som teknologi-driver og teknologieksportør inden for biomasseteknologier. Det er afgørende, at vi rykker nu så vi optimerer Danmarks chancer for at være med helt fremme i at få en globalt interessant position inden for disse teknologier, udtaler prodekan Lene Lange (billedet) fra De Ingeniør-, Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakulteter på Aalborg Universitet.

Integrerede biologiske og kemiske processer, hvor mange forskellige produkter udvindes fra biomasse, har udsigt til at blive kommercielt tilgængelige. Raffinering er en teknologi under udvikling med et stort dansk vækstpotenti-ale både inden for udvikling af biomasseteknologier, men også fordi det vil være muligt at få et bredt spektrum af produkter, som kan udvindes af alle tænkelige biomasseråvarer. Bioraffinaderier vil i fremtiden gøre det muligt at producere en lang række produkter såsom fødevareingredienser, nutraceuticals, biokemikalier, gødningssalte og biomaterialer – produkter, som i dag kommer fra olieraffinaderier.

Symposiet holdes onsdag den 23. september 2009, kl.14-17 hos Danisco A/S, Langebrogade 1 i København. På mødet vil der være talere fra Novozymes A/S, Danisco A/S, Solum A/S, Fluxome Sciences A/S og Aalborg Universitet.

Kilde: Aalborg Universitet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078