23948sdkhjf

Vindmøllevinge lander på Rådhuspladsen

Fredag den 18. september og weekenden ud er alle københavnere og gæster i byen inviteret til at opleve en vindmølle på nærmeste hold, når en 39 meter lang vindmøllevinge lander midt på Rådhuspladsen.
Vindmøllen på Rådhuspladsen markerer Københavns Kommunes Klimaplan, som blev vedtaget af Borgerrepræsentationen den 27. August.

København skal være CO2-neutral i 2025, og for at nå dette ambitiøse mål, sætter Københavns Kommune gang i en række konkrete initiativer. Et af projekterne i klimaplanen er at opstille flere vindmøller, der skal sørge for vedvarende energi til københavnerne.

Beslutningen om de mulige placeringer for 14 vindmøller i København træffes den 17. september, og dermed tager byen endnu et skridt mod målet om at blive CO2-neutral i 2025.

- Vi vil sammen med københavnerne skabe opmærksomhed om de mange nye klimainitiativer, som skal gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Når vindmøllerne kommer op vil de hver dag producere vedvarende energi til os og samtidig minde os om, hvor vigtigt det er, at vi tager klimaudfordringerne alvorligt, udtaler teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.

Det er Københavns Kommune, der står bag eventen, hvis formål er at sætte fokus på, hvordan København bliver CO2-neutral i 2025.

Kilde: Københavns Kommune

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096