23948sdkhjf

Usikkerhed om samarbejde om brændselscelleteknologi

De to energiselskaber Seas-NVE og Syd Energi har trukket sig fra et projekt om brændselscelleteknologi, der er et nyt samarbejde mellem Danfoss og Dantherm. Nu genoptages forhandlinger med potentielle investorer.
I selskabsmeddelelse nr. 9/20090 meddelte Dantherm i foråret 2009, at man indgik en hensigtsaftale med en større dansk industri-koncern om at samle de to koncerners brændselscelleaktiviteter i et fælles selskab og samtidig søge partnere til styrkelse af kapitalgrundlaget for disse aktiviteter.

Den 29. juni 2009 kunne Dantherm i selskabsmeddelelse nr. 12/2009 meddele, at der sammen med den industrielle partner, Danfoss, var indgået et Letter of Intent med to store danske energiselskaber, Seas-NVE og Syd Energi, og en engelsk venture fond med fokus på energi-investeringer. Hensigten i det fælles Letter of Intent var, at Danfoss skulle overføre sine aktiviteter inden for brændselsceller til Dantherm Power, og at de øvrige parter skulle tilføre ny kapital til selskabet, der skulle gøre det muligt at fortsætte udviklingen af aktiviteterne i henhold til de lagte planer.

Sammenlægning af aktiviteterne og kapitaltilførsel var betinget af enighed om en fælles fremtidig forretningsplan og fornødne godkendelser af de involverede parter. De to danske energiselskaber har imidlertid af forretningsstrategiske årsager valgt ikke at fortsætte forhandlingerne.

I forbindelse med det indgåede Letter of Intent i juni måned 2009 blev forhandlingerne med andre potentielle investorer sat i bero. Forhandlinger med disse potentielle investorer er nu genoptaget, og parallelt hermed vurderes den fremtidige struktur for Dantherm Power ud fra forskellige ejermæssige konstellationer.

Kilde: Dantherm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111