23948sdkhjf

Biogasol vil være klar til topmøde

Finansieringen af Biogasols demonstrationsanlæg i Åkirkeby er ikke på plads. Alligevel lover Birgitte Ahring, at topmødegæster nok skal få biomasse, forbehandling og ethanolproduktion at se til december – dog i et begrænset omfang.
Professor Birgitte Ahrings bornholmske demonstrationsanlæg, Bornbiofuel, bliver ikke som ventet klar til klimatopmødet i december. Det er en forsinket statsbevilling og usikkerhed om investorer, der spænder ben for projektet.

Alligevel siger Birgitte Ahring til Ingeniøren, at Biogasol om få måneder vil være i en yderst gunstig økonomisk situation og lover, at de topmødegæster, der lægger vejen forbi Åkirkeby på Bornholm ikke vil gå forgæves.

- Vi er i gang med at geare bornholmerprojektet op på udvalgte områder, så firmaet kan have nogle kernedele klar til de mange gæster, som vil komme til Bornholm. Der er derfor ingen forsinkelser i projektet inden for de rammer, som vi har fået. Gæsten på Bornholm vil se både biomasse, forbehandling og ethanolproduktion i begrænset omfang i december 2009, lover Birgitte Ahring.

Bestyrelsen for Energistyrelsens Energiteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram tildelte i februar Bornbiofuel 85 millioner statslige støttekroner på to betingelser: Dels at processerne i det igangværende projekt viser sig så effektive som forventet, dels at Biogasol rejser den nødvendige egenfinansiering.

Birgitte Ahring vil ikke nærmere ind på detaljerne om egenfinasieringen.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078