23948sdkhjf

BioGasol opgiver planer om bioethanolanlæg på Bornholm

BioGasol, der netop har fået en kapitalindsprøjtning på 90 mio. kr., vil alligevel ikke opføre et bioethanolanlæg på Bornholm. Det har aldrig været realistisk, lyder det nu fra BioGasol.
BioGasol har i flere år haft planer om at opføre et fuldt integreret 2. generation bioethanol-demonstrationsanlæg på Bornholm, som med helt ny teknologi skulle vise vedvarende produktion i industriel skala af 2. generations bioethanol baseret på restprodukter som f.eks. halm fra landbruget. Men nu ser planerne om et bioethanolanlæg på Bornholm alligevel ikke ud til at blive til noget.

- At etablere BornBioFuel i Aakirkeby på én gang har aldrig været realistisk, siger direktør for BioGasol, Anders Weber, til Bornholms Tidende, det skriver P4 Bornholm.

BornBioFuel er navnet på det planlagte demonstrationsanlæg på Bornholm.

Alligevel ikke på Bornholm
Anders Webers melding står ellers i kontrast til tidligere forsikringer om, at et bornholmsbaseret BornBioFuel ville blive til noget.

- Selvfølgelig bliver det til noget (…) Lige nu arbejder vi på at få det nye pilotanlæg i gang i Ballerup, og så arbejder vi på at få den første forarbejdning i gang, så vi kan starte på Bornholm så hurtigt som muligt i løbet af foråret, sagde daværende udviklingsdirektør i BioGasol, Thor Gunnar Kofoed, til P4 Bornholm tilbage i marts 2010.

Men selvom BioGasol har droppet at opføre bioethanolanlægget på Bornholm, er projektet langt fra lagt i graven. Det er stadig BioGasols plan at etablere et komplet anlæg enten i Danmark eller udlandet. Og selvom anlægget ikke bliver en realitet på Bornholm, forsvinder BioGasol ikke helt fra øen. Selskabet vil nemlig ifølge TV2 Bornholm forsætte med at samarbejde med Østkraft og Biokraft i Aakirkeby om udnyttelse af halm i biogasproduktion.

Læs også: BioGasol får millioner til nyt produktionsanlæg
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093