23948sdkhjf

Connie Hedegaard samler klimapolitikere i New York

Klima- og energiminister Connie Hedegaard inviterer en række indflydelsesrige klima- og miljøpolitikere til New York d. 19.-20. september for at deltage i en konference, der skal bidrage med indspil til forhandlingerne om en international klimaaftale.
Det sker efter aftale med de ministre, der deltog ved Grønlandsdialogen i sommer. Målet er at fastholde momentum i de internationale forhandlinger, der kulminerer ved klimakonferencen COP15 i København senere i år.

- Med under 100 dage tilbage, før vi mødes i København er det vigtigt at sætte yderligere skub i forhandlingerne. Ministermødet kan være et væsentligt indspil i forhandlingerne om en global klimaaftale. Det er muligt at opnå succes i København, men tiden er inde til at opnå fælles forståelse omkring de politiske nøglespørgsmål og om hvordan de kan løses på en fornuftig måde, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

Blandt deltagerne vil være klima- og miljøministre fra alle grupper, der er en del af klimaforhandlingerne. De skal diskutere, hvordan verden når en international klimaaftale i København ved COP15 i december.

Ministermødet i New York finder sted i en uge, hvor klima i allerhøjeste grad er på dagsordenen med tre møder, der alle har klimaudfordringen som omdrejningspunkt.

D. 17-18. september er der møde i Major Economies Forum, d. 22. september har FN’s generalsekretær Ban ki-Moon inviteret alle verdens ledere til New York og d. 24.-25. september mødes G20-landene i Pittsburgh.

Kilde: Klima- og Energiministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078