23948sdkhjf

Sol over Dronninglund Fjernvarme

Dronninglund Fjernvarme har ambitioner om at etablere verdens største solvarmeanlæg i kombination med sæsonlager og varmepumper. Solvarmeanlægget bliver dobbelt så stort som det største, der findes i øjeblikket, anlægget i Marstal på Ærø
I øjeblikket er projektet til drøftelse i Folketingets Energipolitiske udvalg. Men får projektet grønt lys, vil Dronninglund Fjernvarme få verdens største solvarmeanlæg i kombination med sæsonlager og varmepumper.

Der er planer om 35-40.000 kvadratmeter solfangere, som sammen med sæsonlager og varmepumper skal dække over halvdelen af byens varmebehov med vedvarende energi.

Solvarmeanlægget bliver dobbelt så stort som det største der findes i øjeblikket, anlægget i Marstal på Ærø. Desuden er der planer om et sæsonlager på 50-100.000 m3, der således bliver 5-10 gange større end verdens største lager, der også findes i Marstal.

Projektet er innovativt, idet så stort et solvarmeanlæg med sæsonlager og varmepumpe ikke er set før. Slet ikke i kombination med et kraftvarmeværk, der også producerer elektricitet. Dette giver ekstra udfordringer, idet kraftvarmeværket skal tænke solvarmen ind i den daglige drift. Til gengæld giver solvarmen, sæsonlageret og varmepumperne en unik mulighed for at kraftvarmeværkerne kan være med som spillere på elmarkedet, og på den måde være med til, at der f.eks. kan indpasses flere vindmøller. Den tænkte varmepumpe er en nyudviklet type, der har store perspektiver for kraftvarmeværkerne.

Foto: ARCON Solvarme

Kilde: Dronninglund Fjernvarme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125