23948sdkhjf

Dansk konkurrence-evne presses af PSO-afgift på himmelflugt

Danske virksomheder betalte sidste år tre gange så meget i PSO på el sammenlignet med vores naboer mod øst. DI forventer, at den grønne afgift på el, PSO, stiger igen i år. Derfor kan der være penge i at flytte energitunge virksomheder til Sverige.
DI har gennemført en analyse af den danske PSO-afgift på el. Analysen afslører, at vi danskere betalte tre gange så meget i PSO sidste år sammenlignet med vores naboer. Desuden forventer DI, at PSO-afgiften i år vil blive fire gange så stor som svenskernes. Derfor er der millioner kroner at spare, hvis man flytter sin energitunge virksomhed til Sverige.

– Der er ingen tvivl om, at det rammer konkurrenceevnen, når danske virksomheder skal betale så meget mere i grønne skatter end deres udenlandske konkurrenter, siger konsulent Martin Gram, DI på DIs hjemmeside.

Også sammenlignet med vores andre nabolande har Danmark de absolut højeste grønne afgifter på el, afslører analysen. Og det ser ikke ud til, at det vil ændre sig i de kommende år. Martin Gram forudser, at Grøn Vækst-planen og regeringens målsætning om at fordoble andelen af vedvarende energi i 2025, vil få betydning for de danske virksomheder.

– Dermed vil PSO’en udhule konkurrenceevnen endnu mere. Dette er på ingen måde et angreb på vedvarende energi, men det ville være mere fornuftigt at lade støtten være finansieret via finansloven. På den måde kan man støtte den grønne energi uden samtidig at udhule konkurrenceevnen, siger Martin Gram.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141