23948sdkhjf

Formand for skandaleramt affaldsanlæg trækker sig

Uenigheder om den fremtidige ledelse får bestyrelsesformanden for Amager Ressource Center til at trække sig fra posten.

Bestyrelsesformand for Amager Ressource Center, som driver det kommende affaldsanlæg Amager Bakke, Lars Weiss, trækker sig fra formandsposten. Det sker efter interne uenigheder om den fremtidige ledelse.

- Vi havde en diskussion om den fremtidige ledelse af Amager Ressource Center, og der var uenighed om den retning, vi skal gå, og som konsekvens af det meddelte jeg bestyrelsen, at jeg trækker mig som formand, siger Lars Weiss til DR København.

Han kalder bestyrelsen for splittet uden at ville uddybe det yderligere.

- Som bestyrelsesformand skal jeg kunne repræsentere alle fem ejerkommuner og deres interesser, og når jeg ikke var enig i en beslutning, er den helt naturlige konsekvens, at jeg ikke skal være bestyrelsesformand. Nu skal der findes en ny formand, og det skal en delvist ny bestyrelse sørge for, siger han til DR København.

Lars Weiss' afsked fra Amager Ressource Center kommer efter en række skandaler.

I begyndelsen af marts måned erkendte ledelsen på affaldsanlægget, at man skulle have informeret bestyrelsen om en livsfarlig eksplosion tilbage i februar. Den manglende information blev kritiseret af Lars Weiss.

Sidste forår kom det frem, at anlægget stod til at mangle 1,9 mia. kr., fordi affaldsdirektørens vurdering af affaldsmængderne til anlæggets drift var forkert. Et halvt år senere besluttede politikerne i de fem ejerkommuner så en økonomisk redningsplan, der kræver import af 100.000 ton affald til Amager hvert år.

Originalartikel: dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/formand-skandaleramt-affaldsanlaeg-traekker-sig

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094