23948sdkhjf

Video: 150 meter høj skorsten forsvandt i hemmelig sprængning

Søndag morgen kl 8:45 stod J. Jensen Nedrivning for en ”hemmelige sprængning” af det gamle energianlægs 150 meter høje skorsten på ARC Amager Ressourcecenter (ARC) i København.


Video: JJ Jensen

Sprængningen er blevet planlagt gennem de seneste måneder, og den har været koordineret med både politi og andre relevante myndigheder.

- Jeg er selvfølgelig stolt over at sprængningen gik fuldstændigt efter planen, og at vi har sammen med hele teamet omkring denne opgave har leveret et perfekt resultat. Det kræver nøjagtige beregninger og perfektionisme at udføre en sprængning af denne type og resultater er lige som vi ønskede det, udtaler projektchef fra J. Jensen Nedrivning, Erik Chris Thyrring, i en pressemeddelelse.

- Vi sprang først i bunden af skorstenen og med en forsinkelse på tre sekunder sprang vi i 92 meters højde for få det ønskede kollaps, tilføjer han.

Genanvendes i byggeriet

Amagerforbrænding blev indviet i 1970.

Det har gennem årene håndteret ikke-genanvendeligt affald fra hovedstadens borgere og samtidig forsynet dem med el og varme.

I 2017 overtog Amager Bakke den opgave. Det har ifølge ARC blandt andet medført bedre arbejdsmiljø, højere energiproduktion og renere luft.

Men selv om Amagerforbrænding og skorstenen nu er historie, lever dele af den gamle skorsten videre.

Næste skridt bliver nemlig at neddele betonen, som så bliver genanvendt til nye byggerier i hovedstaden.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078