23948sdkhjf

Vindmølleplan fastlagt

Borgmestre og udvalgsformænd i Holbæk og Odsherred Kommune er nu enige om antallet af vindmøller på Lammefjorden.
På et møde onsdag den 12. august 2009 blev det konstateret, at der nu er fælles fodslag mellem Odsherred og Holbæk Kommuner omkring den fremtidige vindmølleplacering på Lammefjorden.

Efter gennem længere tid at have undersøgt forskellige muligheder for vindmølleplaceringer – bl.a. langs Rute 21 – er der nu opnået enighed om, hvor vindmøllerne skal stå.

- Placeringen er identisk med det oprindelige forslag til vindmølleplacering. Dog er der på baggrund af borgerinddragelsen i forbindelse med lokalplanen reduceret med fem møller på Odsherred-siden og med tre møller på Holbæk-siden, forklarer Jørn Sørensen, borgmester i Odsherrred Kommune.

Dermed er det planen, at der skal stå 12 møller i Holbæk og 3 møller i Odsherred. De nye forslag til lokalplaner og tillæg til kommuneplaner vil således blive fremlagt på de to kommuners byrådsmøder henholdsvis tirsdag den 25. og onsdag den 26. august 2009.

- Herefter vil der blive en ny offentlighedsperiode hen over efteråret 2009. Og planerne ventes endeligt vedtaget inden udgangen af året, fastslår Holbæks borgmester Finn Madsen.

De to borgmestre understreger slutteligt, at kommunerne - og energiselskabet Vattenfall, som skal stå for vindmøllebyggeriet - i øjeblikket drøfter en model for, hvordan de berørte naboer til vindmøllerne bliver kompenseret for værditab af deres ejendomme.

Kilde: Odsherred Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094