23948sdkhjf

Socialdemokrater ind i halm-debatten

Socialdemokraterne blander sig nu i debatten om støtten til afbrænding af halm. Afgifter på og tilskud til vedvarende energikilder skal kulegraves.
Kim Mortensen, det socialdemokratiske medlem af energiudvalget, har netop bragt de sidste dages diskussion om støtte til afbrænding af halm på kraftværkerne ind i Folketinget. Det sker efter Novozymes kritik af den eksisterende tilskudsordning, hvor elværkerne modtager mellem 600 og 800 kroner pr. tons afbrændt halm, hvilket gør det svært at skabe en forretning i at udnytte halmen til fremstilling af biobenzin.

- Vi vil følge op i Energipolitisk Udvalg og kredsen af forligspartier på energiområdet. Det virker forkert, at man forfordeler på den måde, at man kun giver subsidier til de store elværker, når de brænder halmen af, og ikke hvis man bruger halmen til biobrændstof. For anden-generations biobrændstof er et af de steder, hvor vi politisk set gerne vil have en udvikling, siger han til Ingeniøren.

Kim Mortensen mener, at man på en række områder må se på reglerne omkring afgiftsfritagelse og subsidiering, da de er skrevet i en anden tid, og derfor er forældede. Han ser den igangværende debat som en glimrende mulighed for at revurdere hele området for ligeværdighed mellem vedvarende energiformer.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.893