23948sdkhjf

Millardinvestering i udfasning af kulkraft

Dong Energy investerer milliarder i udfasningen af kulkraft på sine danske kraftværker og sætter dermed fokus på anvendelsen af biomasse. Samtidig skrues op for eksport af biomasse.
Dong Energy planlægger at stoppe afbrændingen af kul på tre af sine danske kraftværker. I stedet vil man hælde halm, træflis eller andre former for biomasse ned i kedlerne. Det skriver dagbladet Børsen.

- Vi skal skubbe kullene ud og få endnu mere biologisk materiale ind som træslis, træpiller og halm. Ligesom vi er verdensførende på vindmøller, er vi også dem, der er længst fremme med at brænde biologisk materiale af i elproduktionen. Den position vil vi gerne bevare, siger Anders Eldrup til dagbladet.

I dag afbrændes allerede 1,2 mio. ton biomasse om året. Anders Eldrup vil dog ikke løfte sløret for hvor de nye biomasseanlæg skal placeres, ej heller hvor meget Dong må punge ud med i forbindelse med etablering og omstilling. Men der er tale om en milliardinvestering.

Dong vil anvende omstillingen fra fossilt brændstof til biomasse som springbræt til et eksporteventyr inden for biomasse.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141