23948sdkhjf

Monopolkommission beskylder tyske el-giganter for konkurrenceforvridning

Det uafhængige rådgivningsorgan for forbundsregeringen i Berlin, Monopolkommissionen, beskylder i en ny rapport de tyske el-giganter for at forvride konkurrencesituationen og lade de tyske forbrugere betale alt for meget for el og gas.
Konkurrencen på det tyske energiområde fungerer ikke. Det er konklusionen i en ny rapport fra Monopolkommissionen, det uafhængige rådgivningsorgan for forbundsregeringen i Berlin. Det er især liberaliseringen af energimarkedet, der fandt sted for 11 år siden, der har slået fejl i forhold til forbrugerne. Det oplyste kommissionens formand Justus Haukap, da han fremlagde resultaterne af kommissionens undersøgelser.

Især E.ON, RWE, Vattenfall og EnBW er i kommissionens søgelys og beskyldes for på velfærdsskadende vis at øve indflydelse på energiprisen. Dermed menes, at de kan koble enkelte kraftværker fra nettet for at drive prisen på strømbørsen i vejret.

Monopolkommissionen plæderer kraftigt for at udvide konkurrencen ved at gøre det lettere for konkurrenter at kæmpe mod giganterne, der står for 80% af al den elektricitet, der bruges i Tyskland.

Én af måderne at gøre dette på er at udbygge det europæiske marked og grænsekoblingsstederne.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125