23948sdkhjf

DI Energibranchen: Find energi-alternativer

DI Energibranchen opfordrer staten til at satse markant på at finde alternativer til olien. Nye tal viser, at produktionen af olie i Nordsøen er langt lavere end ventet, hvilket betyder lavere offentlige indtægter. Som IEA, mener DI Energibranchen, at vejen frem er ny teknologi. Både for at sikre uafhængighed af olie og for at sikre statslige indtægter frem over.
Beregninger fra DI viser, at reduktionen i produktionen af olie i Nordsøen svarer til et engangstab for staten på 60 mia. kr. eller omregnet til årlige beløb: 1 mia. kr. Det sætter regeringens 2015-plan under pres.

Hvis minus skal vendes til plus er det nødvendigt for staten at sikre en udvikling af alternativer til indtægten fra Nordsøen.

- Hvis vi skal forlade olien hurtigere end den forlader os, skal der satses markant. Med en storstilet og sammenhængende indsats vil Danmark også være rustet til at høste af de økonomiske muligheder, som markedet for energi- og klimateknologi over de næste mange årtier forventes at byde på. Ikke mindst når alle verdens forbrugere af olie skal finde alternativer til olien, skriver DI Energibranchen på sin hjemmeside.

DI Energibranchen opfordrer til, at der etableres en politisk uafhængig fond til støtte for forskning, demonstration og kommercialisering, og som opbygges fra 1 mia. kr. årligt i 2010 til 4 mia. kr. årligt i 2020.

Indsatsen skal ikke kun sikre staten et økonomisk bidrag, men også gøre Danmark langt mere uafhængig, når det kommer til energi.

Kilde: DI Energibranchen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078