23948sdkhjf

Sønderborg er værtsby for stor international konference om energieffektivisering

Når Det Internationale Energiagentur (IEA) for syvende gang slår dørene op til den internationale konference om energieffektivisering bliver det i Sønderborg. 

Konferencen er et vigtigt udstillingsvindue for de teknologier, der skal hjælpe med at bringe verdens CO2-udledninger ned.

- Danmark er førende i at udvikle energieffektive løsninger. I Sønderborg får dansk erhvervsliv næste år mulighed for at vise grønne løsninger frem. Vi har i Danmark et erhvervsliv, som allerede nu er langt med at udvikle de teknologier, vi skal bruge for at komme i mål med reduktionerne, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Hos Danfoss ser direktør Kim Fausing frem til at vide de danske løsninger frem.

- Energieffektivitet er afgørende for den grønne omstilling, og dansk erhvervsliv står klar med rigtig mange af løsningerne. Nu skal vi have sat fart på implementeringen, og det håber og tror jeg på, at mødet vil bidrage til. Jeg er meget stolt af, at Danfoss er medarrangør af konferencen, og vi ser frem til at vise det konkrete potentiale i energieffektivitet frem. F.eks. vil vores 250.000 kvadratmeter produktion og kontor på Als allerede næste år være CO2-neutralt. Det har vi gjort ved at sætte energieffektivitet først, siger Kim Fausing. 

40 procent

Bedre udnyttelse af energien kan både øge forsyningssikkerheden og reducere behovet for at udbygge ny, grøn energiinfrastruktur.

Det Internationale Energiagentur IEA vurderer, at energieffektiviseringer skal bidrage med ca. 40 pct. af de nødvendige CO2-reduktioner, hvis FN’s klimamål skal nås på verdensplan.

- Vejen til klimaneutralitet begynder med at styrke initiativer for energieffektivisering rundt om i verden, da det er afgørende for at nå vores energi- og klimamål. Der er ikke tid til at vente. Vi skal handle nu, og mange af løsningerne er allerede kendte. Men beslutningstagerne er nødt til at gøre en fælles indsats for at udnytte de eksisterende politikker til fulde og skubbe på for nye politikker, som skal drive digitale teknologier og andre vigtige løsninger frem, siger administrerende direktør i Det Internationale Energiagentur Fatih Birol i en pressemeddelelse.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet er medarrangør af konferencen som afholdes i samarbejde med Danfoss, Dansk Industri og State of Green.

Konferencen afholdes den 8. og 9. juni 2022.

Læs mere om: iea
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11