23948sdkhjf

Nye energikrav giver boligejerne besparelser

Regeringens strategi for reduktion af energiforbruget får nu støtte fra DI Byggematerialer, der er DI’s branchefællesskab for producenter af byggematerialer.
- Vi ved at stramninger i bygningsreglementet i forhold til energikravene virker og påvirker energiforbruget i bygninger i en positiv retning. Det er derfor glædeligt, at politikerne har besluttet at stramme kravene til bygningskomponenterne i bygningsreglementet.

- Vi mener ikke, at kravene fordyrer byggeriet så længe de indføres med et passende varsel så producenter og leverandører har mulighed for at udvikle og tilpasse deres produktion, siger konsulent Kristine van het Erve Grunnet, DI Byggematerialer.

DI Byggematerialer undrer sig over Kristian Thulesen Dahls seneste udtalelser om at kravene vil gøre det dyrere for boligejerne at renovere deres bygninger. Boligernes energiforbrug er helt centrale, hvis vi skal løse klimaproblemerne.

- Derfor nytter det ikke noget, hvis boligejerne udskifter gamle vinduer med nye vinduer, som er lige så dårlige energimæssigt, som de gamle vinduer, siger Kristine van het Erve Grunnet.

Energibesparelsen ved renoveringen kan i de fleste tilfælde finansiere lånet ved renoveringen. De seneste års prisudvikling på bl.a. el, vand og varme betyder at boligens energiforbrug er en voksende post på budgettet og vil give anledning til helt nye lånetyper og anbefalinger fra bankerne og realkreditinstitutterne. Fremover vil det måske være energirenoveringen, som vil kunne gøre det muligt for boligejeren at få nyt køkken eller badeværelse.

Kravene vil ligeledes gøre det mere enkelt for arkitekter, ingeniører og ikke mindst håndværkere at vælge de rette renoveringsløsninger og dermed medvirke til, at flere energirigtige renoveringer udføres. I en undersøgelse som Megafon tidligere har udarbejdet for DI Byggematerialer og Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, viste det sig at 73% af boligejerne får deres råd fra håndværkere i forbindelse med energirenoveringen af deres hus. Håndværkerens valg af materialer kan derfor være ret afgørende for hvor energieffektiv renoveringen bliver.

Kilde: DI

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109